1kr.ua

Міф

Культура

"МІФ" – документальний фільм режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія. Стрічку створено NGO "Tribu Verde" та Міжнародним продюсерським центром "Фор-Пост" у 2018 році за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
Це історія життя Василя Сліпа...

БІЛЬШЕ

"МІФ" – документальний фільм режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія. Стрічку створено NGO "Tribu Verde" та Міжнародним продюсерським центром "Фор-Пост" у 2018 році за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
Це історія життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом, Героя України, кавалера орденів "За мужність" І ст. та "Золота Зірка", соліста Паризької національної опери, який покинув велику сцену, аби стати воїном і віддав життя, захищаючи Україну. У 2015 році під позивним "Міф" Василь Сліпак добровольцем пішов воювати на Донбас і загинув 29 червня 2016 року.
Василь народився у Львові, але в пошуках музичної реалізації переїхав до Франції. Там він прожив 19 років і знайшов усе, що звикли називати "щастям": ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання. Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, долучився до волонтерського руху. А згодом вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь "Міф" Сліпак загинув від кулі снайпера.
Співаторами сценарію фільму є Леонід Кантер, Іван Ясній та Олена Мішина, продюсер – Катерина Мізіна. Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель. Загальний бюджет фільму склав 1 млн 577 тис. 282 грн., з яких 620 тис. грн. – державна фінансова підтримка.
Нагороди
2018 рік – переможець у номінації "Документальний фільм" III Канівського міжнародного кінофестивалю імені Юрія Іллєнка.
2018 рік – перша премія серед документальних стрічок на фестивалі Figueira Film Art Festival у м. Фігейра-да-Фош (Португалія).
2018 рік – гран-прі ІІІ Рівненського міжнародного кінофестивалю "Місто Мрії".
2018 рік – переможець Третього кінофестивалю "Ukraїna!" у Варшаві.
2018 рік – кращий документальний фільм Світового кінофестивалю Lifft India Filmotsav у м. Пуне (Індія).
2019 рік – премія Української кіноакадемії "Золота дзиґа" – Найкращий документальний фільм.

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам

Новини у зручному для вас форматі

Ми в соціальних мережах