1kr.ua

Шахрайскі Call-центри

Події

У Кривому Розі правоохоронці припинили діяльність шахрайських call-центрів
Під час телефонних розмов зловмисники різними шляхами виманювали у громадян гроші та переводили їх на власні рахунки.
Співробітники Криворізького відділу поліції спільно з п...

БІЛЬШЕ

У Кривому Розі правоохоронці припинили діяльність шахрайських call-центрів
Під час телефонних розмов зловмисники різними шляхами виманювали у громадян гроші та переводили їх на власні рахунки.
Співробітники Криворізького відділу поліції спільно з працівниками Криворізької місцевої прокуратури №3 провели санкціоновані судом обшуки за сімома адресами в різних районах міста.
В результаті правоохоронці вилучили 69 мобільних телефонів, 62 ноутбуки, 61 системний блок, понад тисячу сім-карт, роутери, флешки, банківські картки, чорнові записи та понад 120 тисяч гривень.
Слідство встановило, що для реалізації своєї шахрайської схеми організатори орендували приміщення, у яких створювали Call-центри, забезпечували їх необхідним технічним обладнанням та підбирали персонал. Так звані оператори Call-центрів телефонували людям та представлялися співробітниками банку. Потім різними шляхами входили у довіру та отримували дані про їхні банківські картки. Маючи цю інформацію, переводили всі кошти з рахунків потерпілих на власні рахунки.
Також шахраї розміщували в мережі Інтернет оголошення про продаж неіснуючих товарів, зокрема офісної та побутової техніки. Після отримання від покупців повної або часткової передоплати, зв'язок з «продавцями» уривався.
За вказаними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).
Наразі правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконної діяльності, та суму завданими ними збитків.
Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області
за матеріалами Криворізького відділу поліції

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам

Новини у зручному для вас форматі

Ми в соціальних мережах