1kr.ua

Дні українського кіно у Торонто

Інші

Дні українського кіно у Торонто пройдуть з 30 серпня по 1 вересня у кінотеатрі «Карлтон».

Організаторами заходу є Державне агентство України з питань кіно, Посольство України в Канаді та Українське Національне Об’єднання – Торонто.

Програму...

БІЛЬШЕ

Дні українського кіно у Торонто пройдуть з 30 серпня по 1 вересня у кінотеатрі «Карлтон».

Організаторами заходу є Державне агентство України з питань кіно, Посольство України в Канаді та Українське Національне Об’єднання – Торонто.

Програму кінопоказів відкриє істерн «Дике поле» – екранізація культового роману Сергія Жадана «Ворошиловград», що є режисерським дебютом Ярослава Лодигіна. Фільм створювався у копродукції України, Швейцарії та Нідерландів. Ярослав Лодигін особисто представить стрічку в Торонто.

Після північноамериканської прем'єри на 43-му Міжнародному кінофестивалі в Торонто, до Канади повернеться стрічка «Донбас» Сергія Лозниці. Сатирична драма про події на сході України створювалася у копродукції України, Німеччини, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка увійшла до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії та представляла Україну в якості національного кандидата на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою, а також була відзначена премією за найкращу режисуру в секції «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. На фестивалі фільм представить український продюсер стрічки Денис Іванов.

Трагікомедія Романа Бондарчука «Вулкан» розповідає про перекладача ОБСЄ, який вирушає на кордон із Кримом у складі моніторингової місії. Світова прем'єра фільму, створеного у спільному виробництві з Німеччиною, відбулася у межах конкурсної програми East of the West у Карлових Варах. «Вулкан» також став володарем Ґран-прі Міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос» (Єреван, Вірменія). У Торонто фільм представить виконавець головної ролі Сергій Степанський.

Також у програмі Днів – український анімаційний хіт, пригодницьке фентезі «Викрадена принцеса» від студії Animagrad. Ролі у «Викраденій принцесі» озвучили Олексій Завгородній, Надя Дорофеєва, Сергій Притула, Юрій Горбунов та Олег «Фагот» Михайлюта. Мультфільм представить режисер Олег Маламуж.

Покажуть у Торонто і мюзикл «Гуцулка Ксеня», знятий за мотивами лібрето однойменної оперети Ярослава Барнича. Історія про кохання гуцулки та американця українського походження була тепло прийнята в Японії: фільм здобув Ґран-прі Міжнародного кінофестивалю Mt. Fuji-Atami в Токіо. Стрічку на фестивалі у Торонто представить режисерка та продюсерка Олена Дем'яненко.
Цікаво, що усі фільми, що увійшли до програми фестивалю, створені за підтримки Держкіно.

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам

Новини у зручному для вас форматі

Ми в соціальних мережах