1kr.ua

Роялькіт - Коза (Офіційне відео)

Культура

Кліп гурту «Роялькіт» «Коза». Етнічна містерія, яка відбувалась у мальовничому куточку Карпат «Дідова хатчина», що у Яворові Косівського району. Присвята українському народному святу Маланки (Щедрий вечір або святого Василія), а також обряду водіння...

БІЛЬШЕ

Кліп гурту «Роялькіт» «Коза». Етнічна містерія, яка відбувалась у мальовничому куточку Карпат «Дідова хатчина», що у Яворові Косівського району. Присвята українському народному святу Маланки (Щедрий вечір або святого Василія), а також обряду водіння кози.

Режисером кліпу виступив В’ячеслав Мерзлікін, який знімає вже третю свою роботу сумісно з «Роялькіт». Зйомки кліпу проходили саме на свято Маланки – 12 і 13 січня – серед неймовірної краси карпатських гір. У кліпі можна побачити автентичне українське вбрання ХІХ століття, яке люб’язно надав для зйомок відомий дослідник гуцульської культури Богдан Петричук із селища Бабин. Українська етніка, обрамлена магічною оздобою сакральних ритмів і мелодій пращурів, сучасне переосмислення старовинної щедрівки «Го-го-го, Коза». Коза – це тотем, традиція, це ніби віковий голос знатника.

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам

Новини у зручному для вас форматі

Ми в соціальних мережах